5 legi in culturism

Legea nr. 1: Mareste pe bune cantitatea de proteine
Toti expertii in culturism iti recomanda un minim de 2 g de proteine/Kg corp zilnic. Pentru a-ti accelera cresterea musculara iti recomand 2,5 g de proteine zilnic, de-a lungul a mai multe mese. Ia un supliment cu enzime digestive daca crezi ca iti e greu sa digeri o cantitate asa de mare de proteine. Efectul obtinut prin marirea aportului proteic va fi o marire a anabolismului (castig calitativ in masa musculara).
Legea nr.2: Mareste si carbohidratii Pune in practica legea nr.2, dar tine cont ca e vorba de anumiti carbohidrati (orez, ovaz, cartofi, cereale, fructe, si nu prajituri, dulciuri sau pвine). Ai nevoie de 5-6 g de carbohidrati/Kg corp pentru a furniza corpului tau suficiente calorii pentru a-l sustine energetic, asigurвndu-te ca proteinele nu vor fi consumate ca sursa calorica, ci vor fi folosite ca suport pentru refacerea si cresterea musculara.
Legea nr.3: Mananca grasimile bune Grasimile nu sunt create egal. Acizii grasi de tip omega-3 se gasesc in somon sau pot fi procurati in forma de capsule. Uleiul de masline este de asemenea binevenit in dieta unui culturist. Acizii grasi omega-3 te ajuta sa previi inflamatia musculara, contribuie la formarea glicogenului si maresc sinteza proteica.
Legea 4: Mananca de 6 ori pe zi Stiu ca e dificil sa manвnci atвt de des, dar cвstigurile in masa musculara sunt diminuate sau inexistente daca vei mвnca precum un sedentar, de 2-3 ori / zi. Programeaza-ti o masa la fiecare 2-3 ore, iar din totalul meselor doua sau trei pot fi suplinite de pudre proteice precum Total Mass, XXL Pro, 100% Protein Pro. Astfel iti va fi usor sa sutii nutritional cresterea musculara. Acest plan de mese iti va mari absortia nutrientilor si asimilarea de proteine pretioase muschilor tai.
Legea nr. 5: Ia-ti cocktail-ul anabolic dupa antrenamente Cea mai eficienta optiune pentru un cocktail anabolic post antrenament este combinatia unei portii de glutamina si creatina alaturi de un concentrat de proteine si carbohidrati simpli. Ai nevoie de aproximativ 30-40 g de proteine din zer, 60-70 g dextroza la care sa adaugi 5 g de creatina si 5 g de glutamina.
Bookmark and Share

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu